Circulaire economie

Op de site van Abattoir zijn diverse bedrijven actief die voedsel produceren of verwerken met als voornaamste uitgangspunt: circulaire economie en stadslandbouw. Ze houden er enkele belangrijke waarden op na zoals korte voedselketen, good food, vegetarisch-vegan... Abattoir is als het ware een belangrijke Brusselse hub geworden waar start-ups uit de voedingssector, temidden van de reeds bestaande vleesuitsnijderen, vishandels, voedingshal en publieke markten. Graag stellen wij u deze firma's voor:

De buik van Brussel tekent zich af in Anderlecht en met de vele toekomstige bouwprojecten, bieden zich nog tal van opportuniteiten om nieuwe initiatieven aan te moedigen om zich bij ons te komen vestigen. Op het vlak van energiestromen kan dit voor de ontwikkeling van de site én voor deze bedrijven een belangrijke meerwaarde betekenen. Bovendien is de kanaalzone in opmars en zijn er nog heel wat tewerkstellingsmogelijkheden, ondermeer in samenwerking met Actiris, in deze fragiele buurt.

BIGH

Welkom bij BIGH, het is onze ambitie om een netwerk van duurzame aquaponische stadsboerderijen in de grote steden te creëren.
Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden en de behoefte aan vers en veilig voedsel stijgt elke dag. Voor steden over de hele wereld, dit is een belangrijke uitdaging. Intensieve, geïntegreerde stadslandbouwsystemen zijn een kans om op een duurzame, innovatieve en doeltreffende manier in deze behoefte te voorzien, een belangrijke stap ter aanvulling van alle initiatieven op het gebied van stadslandbouw.

Meer info

 

ECLO / LE CHAMPIGNON DE BRUXELLES

ECLO heeft de kelders van Kuregem ingepalmd! Ze zijn met andere woorden gesitueerd in de Abattoirs van Anderlecht, meer bepaald in een ondergrondse plek met prachtige pijlers en gewelven in rode steen. De kelders lenen zich uitstekend tot de kweek van paddenstoelen. De koele en constante temperatuur is ideaal voor het afzetten van heerlijke chiitakis en vele andere champinions, alsook de productie van micro greens ( jonge scheurtjes ).

Meer info

 

Urban harvest

Urban Harvest is een Brusselse startup actief in de productie van aromatische kruiden in hun zelf ontwikkelde verticale boerderij. Zij telen aromatische kruiden in pot rijk aan smaak, kleur, het hele jaar door in De Abattoir van Anderlect te Brussel.

De productie bevindt zich in een gebouw (de voormalige vleesmarkt) waarbinnen  ideale klimatologische omstandigheden gesimuleerd worden in functie van de gewenste teelt. Producers optimaliseren verschillende parameters zoals CO2, luchtvochtigheid, temperatuur etc. Om het gebruik van elke m2 te verhogen stapelen wij productielagen boven elkaar. Het licht dat noodzakelijk is om hun planten te laten groeien is afkomstig van LED lichten.

Meer info

 

 

Pinch of Lily

Solid Stash, dat zijn lekkere, plantaardige diepvriesmaaltijden die in bulk bij jou thuis worden bezorgd. Voor die dagen waarop je geen tijd of energie hebt om te koken, maar wel graag een gezonde, overheerlijke maaltijd op tafel wil toveren.

Met het Solid Starter Pack kan je kijken of zo'n vegan maaltijden iets voor jou zijn, zonder dat je zelf uren in de keuken moet staan. Alles wordt geleverd in handige dozen en zakken die je zo in je diepvries kan plaatsen. Het enige dat jij nog moet toevoegen is een bijgerecht zoals rijst, pasta of naan. Liever geen koolhydraten? Dan is quinoa of een extra portie groentjes ook een prima keuze!

Wil je graag zelf eens proeven? Bestel nu je Solid Stash Starter Pack (of kies zelf je gerechten à la carte) en geniet van je exclusieve korting. In het Solid Starter Pack vind je 4 artisanaal gemaakte maaltijden voor twee personen, twee plantaardige burgers én acht bolletjes koekjesdeeg om zelf af te bakken.

Meer info

WASTECH

Wastech is een jong bedrijf dat zwarte soldaatvliegen kweekt. Met ons project willen we een kringloop creëren binnen de slachthuizen van Anderlecht door de onverkochte groenten en fruit van de wekelijkse groenten- en fruitmarkt te herwaarderen. De larven die we momenteel kweken, voeden zich met deze onverkochte voedingsmiddelen en worden zo een zeer interessante vervanger voor dierlijk voedsel.

Meer info