Circulaire economie

Op de site van Abattoir zijn diverse bedrijven actief die voedsel produceren of verwerken met als voornaamste uitgangspunt: circulaire economie en stadslandbouw. Ze houden er enkele belangrijke waarden op na zoals korte voedselketen, urban food, stadslandbouw, nofoodwaste, healthy food, vegetarisch, aquaponie en ga zo maar door. Abattoir is als het ware een belangrijke Brusselse hub aan het worden waar start-ups uit de voedingssector, temidden van de reeds bestaande vleesuitsnijderen, vishandels, voedingsmarkt en publieke markten.

De buik van Brussel tekent zich af in Anderlecht en met de vele toekomstige bouwprojecten, bieden zich nog tal van opportuniteiten om nieuwe initiatieven aan te moedigen om zich bij ons te komen vestigen. Op het vlak van energiestromen kan dit voor de ontwikkeling van de site én voor deze bedrijven een belangrijke meerwaarde betekenen. Bovendien is de kanaalzone in opmars en zijn er nog heel wat tewerkstellingsmogelijkheden, ondermeer in samenwerking met Actiris, in deze fragiele buurt.

Op de onderliggende structuur vind je een overzicht van deze bedrijven. We nodigen je alvast uit om er zeker even door te bladeren. Je zal verstelt zijn wat hier allemaal gebeurt, op het dak, ondergronds of in één van de voormalige snijzalen van vleesgroothandels.

ENVIE

BIGH

LE CHAMPIGNON DE BRUXELLES