Op de site van Abattoir zijn diverse bedrijven actief die voedsel produceren of verwerken met als voornaamste uitgangspunt: circulaire economie en stadslandbouw. Ze houden er enkele belangrijke waarden op na zoals korte voedselketen, good food, vegetarisch-vegan... Abattoir is als het ware een belangrijke Brusselse hub geworden waar start-ups uit de voedingssector, temidden van de reeds bestaande vleesuitsnijderen, vishandels, voedingshal en publieke markten. Graag stellen wij u deze firma's voor:
- BIGH
- LE CHAMPIGNON DE BRUXELLES-MICROFLAVOURS
- VERTIBERRY
- SOLID STASH
- TRAITEUR CANNELLE
- NO WASTE REPUBLIC
De buik van Brussel tekent zich af in Anderlecht en met de vele toekomstige bouwprojecten, bieden zich nog tal van opportuniteiten om nieuwe initiatieven aan te moedigen om zich bij ons te komen vestigen. Op het vlak van energiestromen kan dit voor de ontwikkeling van de site én voor deze bedrijven een belangrijke meerwaarde betekenen. Bovendien is de kanaalzone in opmars en zijn er nog heel wat tewerkstellingsmogelijkheden, ondermeer in samenwerking met Actiris, in deze fragiele buurt.
Welkom bij BIGH, het is onze ambitie om een netwerk van duurzame aquaponische stadsboerderijen in de grote steden te creëren. |
LE CHAMPIGNON DE BRUXELLES (Microflavours) heeft de kelders van Kuregem ingepalmd! Ze zijn met andere woorden gesitueerd in de Abattoirs van Anderlecht, meer bepaald in een ondergrondse plek met prachtige pijlers en gewelven in rode steen. De kelders lenen zich uitstekend tot de kweek van paddenstoelen. De koele en constante temperatuur is ideaal voor het afzetten van heerlijke chiitakis en vele andere champinions, alsook de productie van micro greens (jonge scheutjes). Website |
Vertiberry is een Brusselse startup actief in de productie van aardbeien in hun zelf ontwikkelde verticale boerderij. De productie bevindt zich in een gebouw (de voormalige vleesmarkt) waarbinnen ideale klimatologische omstandigheden gesimuleerd worden in functie van de gewenste teelt. Producers optimaliseren verschillende parameters zoals CO2, luchtvochtigheid, temperatuur etc. Om het gebruik van elke m2 te verhogen stapelen wij productielagen boven elkaar. Het licht dat noodzakelijk is om hun planten te laten groeien is afkomstig van LED lichten. Ons team heeft uitgebreide ervaring met het kweken van commerciële gewassen voor de detailhandel. We voeren fulltime aardbeiplantenonderzoek en -experimenten uit in onze onderzoeksfaciliteiten in België. Website
|
Solid Stash, dat zijn lekkere, plantaardige diepvriesmaaltijden die in bulk bij jou thuis worden bezorgd. Voor die dagen waarop je geen tijd of energie hebt om te koken, maar wel graag een gezonde, overheerlijke maaltijd op tafel wil toveren. Met het Solid Starter Pack kan je kijken of zo'n vegan maaltijden iets voor jou zijn, zonder dat je zelf uren in de keuken moet staan. Alles wordt geleverd in handige dozen en zakken die je zo in je diepvries kan plaatsen. Het enige dat jij nog moet toevoegen is een bijgerecht zoals rijst, pasta of naan. Liever geen koolhydraten? Dan is quinoa of een extra portie groentjes ook een prima keuze! Wil je graag zelf eens proeven? Bestel nu je Solid Stash Starter Pack (of kies zelf je gerechten à la carte) en geniet van je exclusieve korting. In het Solid Starter Pack vind je 4 artisanaal gemaakte maaltijden voor twee personen, twee plantaardige burgers én acht bolletjes koekjesdeeg om zelf af te bakken. Website
|
Al meer dan 10 jaar biedt cateringservice Cannelle zijn klanten een kwaliteitskeuken en een persoonlijke service. Cannelle heeft zijn traiteurbedrijf gebouwd op 3 pijlers: luisteren naar de klanten en hen tevreden stellen, werken met verse en lekkere producten en het plezier om onze expertise in koken en service te delen! Om u te helpen bij het organiseren van uw evenementen, biedt Traiteur Cannelle een volledige lijst van diensten aan. Verhuur van meubilair en servies, tafelkleden, roomservice... Zij organiseren diensten op maat naargelang uw behoeften. Deze vzw werd opgericht in 2001 naar aanleiding van een initiatief van Cobeff (Brusselse Coördinatie voor de Tewerkstelling en Opleiding van Laaggeschoolde Vrouwen) om een precaire groep mensen op te vangen die geen toegang hadden tot traditionele opleidingen in de horeca. Cannelle heeft een ES-erkenning (Sociale Economie) uitgereikt door het Bestuur Economie en Werkgelegenheid van Brussel, en valt meer bepaald onder het mandaat Sociale Economie voor Integratie, aangezien de vzw een integratieprogramma uitvoert gericht op mensen die bijzonder ver van de arbeidsmarkt staan. Elk jaar worden tussen 20 en 30 werknemers opgeleid in de HORECA-beroepen, samen met gepassioneerde begeleiders die de dagelijkse uitdaging aangaan om een pedagogische aanpak te verzoenen met een kwaliteitsvolle dienstverlening. De meeste werknemers worden tewerkgesteld onder een artikel 60-contract met 4 partner OCMW's, met wie ze samenwerken om een vlotte overgang naar 'traditioneel' werk te verzekeren. Deze sociale doelstelling wordt gecombineerd met een doelstelling van economische rentabiliteit en milieuzorg. Website |
No Waste Republic is een team van enthousiastelingen die vastbesloten zijn om een revolutie teweeg te brengen in de voedingsmiddelenindustrie. No Waste Republic bestaat uit experts met complementaire achtergronden en combineert jarenlange ondernemerservaring met een breed scala aan vaardigheden op het gebied van logistiek, financiën, verkoop en techniek. Overtuigd van het belang van veerkracht bij het bouwen aan de wereld van morgen, gebruiken we dit vooral als drijfveer voor innovatie. We werken samen en bevorderen inclusie in al onze processen. En last but not least delen we de smaak voor plezier en goede dingen. No Waste Republic recycleert in hun atelier opgehaald onverkocht brood en gebak. Resultaat: home-made verse panko en paneermeel, alsook granen voor brouwerijen. Een mooie case van circulaire economie !
|