Projecten

Abattoir N.V. bouwt volop aan de toekomst. In deze rubriek verneemt u alles over de lopende projecten waar Abattoir mee bezig is of nauw bij betrokken is.

Nu de vijfhoek van Brussel uitbreiding neemt, is de site van Abattoir alsmaar belangrijker geworden binnen het Gewest. De druk om te wonen/werken in deze wijk is steeds groter. Brussel breidt zich geleidelijk uit naar grondgebied Molenbeek en Anderlecht. Ook de kanaalzone herontdekt zichzelf de jongste tijd.

Abattoir is verplicht in te spelen op deze (r)evolutie. Met een domein van 12ha neemt Abattoir immers een belangrijke plaats in. Het ligt bovendien pal op metroverbinding tussen het Zuidstation en Brussels Expo, waar heel wat grote veranderingen op til staan.

Tal van gerenommeerde architecten en urbanisten formuleerden reeds visies over hoe Brussel er in de toekomst moet uitzien. Vaak kreeg de site van Abattoir daarin heel uiteenlopende functies toebedeeld. In sommige plannen zouden de bestaande activiteiten zelfs helemaal moeten verdwijnen. Geen plaats meer voor een slachthuis of publieke markten bijvoorbeeld.

Abattoir heeft daarom het initiatief genomen om met een eigen visie of Masterplan naar buiten te komen. In de rubriek links lijsten wij het masterplan op en alle lopende projecten zoals de renovatie van de geklasseerde markthal, de nieuwe voedingshal met groen dak (Urban Farm), Velomet, woonfuncties,...