Een nieuwe wind waait door Abattoir

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Op 21 december 2009 besliste de Raad van Bestuur van Abattoir nv om naast haar commerciële activiteiten ook meer aandacht te gaan besteden aan het uitwerken van socio-culturele activiteiten op haar site, midden in de wijk Kuregem. Hiertoe werd een nieuwe vzw opgericht. Op deze manier wil Abattoir de site beter inbedden in een leefbaar, multicultureel Kuregem.

Zoals elk kind kreeg ook deze nieuwe vereniging een naam: CULTUREGHEM, een leuke mengeling van Cultuur en Cureghem, de franse benaming van de wijk Kuregem. Deze vzw zou op termijn een eigen leven moeten gaan leiden, los van Abattoir nv, zoals dit eerder het geval was met bijvoorbeeld Euclides, het bedrijvencentrum dat destijds door Abattoir mee werd opgericht.
 
Sinds 2012 is Cultureghem - onder toedoen van Eva De Baerdemaecker - helemaal uit de startblokken gekomen. Een heleboel activiteiten staan op stapel !
 
Voor bijkomende informatie of suggesties neemt u best contact op met Eva : tel +32 (0)2 556 11 72  I  e-mail eva@cultureghem.be. Of klik gewoon even door naar de Cultureghem-website: www.cultureghem.be.