Wijkcomité Chrysalide aan de feestdis

Een etentje voor zestig buurtbewoners in de Kelders bij Abattoir. Dat is de prijs die het Kuregemse comité Chrysalide vorig jaar in november in de wacht sleepte op de Wijk van de Smaak, de jaarlijkse kookwedstrijd voor wijkcomités en buurtinitiatieven. Abattoir steunt al vele jaren het initiatief en stelt de deuren van haar Kelders open. Het banket wordt integraal verzorgd door CVO-Coovi Elishout uit Anderlecht. Een initiatief van gemeenschapscentrum De Rinck !

Waterzooi van wijkcomité Chrysalide wint de 'Wijk van de Smaak' titel

Wijkcomité Chrisalyde, van de buurt rond de slachthuizen van Anderlecht, mag zich een jaar lang 'Wijk van de smaak' noemen. Gemeenschapscentrum de Rinck organiseerde al voor het vijfde jaar op rij een kookwedstrijd voor wijkcomités. In de kooktoren van Coovi-Elishout stond een vurige waterzooi op het menu.

Het ging er pittig aan toe op de bovenste verdieping van de keukentoren van de school Coovi-Elishout. De opdracht was zowel eenvoudig als mysterieus: maak waterzooi klaar en hou daarbij rekening met het thema ‘tussen vuur en water’. Elke ploeg bestond uit minimum drie en maximum vier deelnemers en niemand mocht professioneel met koken bezig zijn.

Buurtfeest
De hoofdprijs ging naar Comité Chrysalide, vier bewoners van de Hoedstraat in Kuregem. ‘Wij hebben gekozen voor een bio kip met seizoensgroenten, op smaak gebracht met piment, kurkuma, gember, look en curry’, licht winnares Sylvie Van Kerrebroeck toe. Zij en haar ploegmaats mogen zestig buurtbewoners uitnodigen om aan te schuiven op het grote buurtfeest dat op vrijdag 7 februari plaatsvindt in de Kelders bij Abattoir. De lekkerbekkenprijs, de prijs voor het gerecht dat het meest in de smaak viel bij kinderjury Marie, ging naar Trio Infernal uit Scheut.

Bekijk hier de video die TV Brussel maakte tijdens de kooksessie in de keukens van Coovi-Elishout: http://www.brusselnieuws.be/node/77046