Week van de Slager: 30/3 > 6/4/2014

Van 30 maart tot 6 april is het weer zo ver, dan kan je tijdens de 5e editie van 'De week van de slager' ontdekken wat de slagersstiel allemaal te bieden heeft. Een initiatief van de Koninklijke Corporatie van Beenhouwers en Spekslagers van Brussel, i.s.m. COOVI Anderlecht. Een initiatief dat klein en regionaal begon in 2009.

De tijd waarin de slager enkel uitbeende en vlees versneed, ligt al ver achter ons. Steeds meer wordt ingespeeld op de trend van kant-en-klare gerechten. Niet snel-snel machinaal bereid, maar ambachtelijk, met liefde voor het vak. De plaatselijke slager levert kwaliteit en daar wil men je van overtuigen tijdens 'De Week van de Slager', onder meer met een familiedag en het Slagerworstje.

Dit worstje wordt bereid met een speciale kruidenmix en heeft daarom een eigen smaak. Het is te koop bij de deelnemende slagerijen en is herkenbaar aan het onderstaand logo. De opbrengst gaat, net als die van de familiedag, naar CKG De Schommel, een vereniging die opvang biedt aan kinderen met gedragsproblemen.

 

 

 

De Familiedag gaat door op zondag 30 maart, van 13u tot 17u, bij COOVI Anderlecht (Emiel Grysonlaan 1, 1070 Anderlecht). Je leert er zelf worstjes draaien of een hamburger maken. Tevens kan u de slagers in opleiding aan het werk zien. Om 13u is er een BBQ (8 € voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar gratis). Meer info of inschrijven? Dit kan via Marc Landuyt of via de website www.deweekvandeslager.be.