Voorbereidende werken Voedingshal gestart

De voorbereidende werken voor de bouw van de nieuwe voedingshal zijn volop aan de gang. De aannemer startte reeds vorige week met het vrijmaken van de doorgang naar Metro Clemenceau. De betonnen bakken met aanplantingen werden vakkundig verwijderd. Vervolgens werd deze ochtend gestart met het slopen van oude (vervallen) panden en het verwijderen van de betonplaat achter de Freshmarket. Deze werken lopen nog tot ongeveer 18 oktober.

Op woensdag 4 september organiseerde Abattoir reeds een infovergadering voor de buurtbewoners. Daar kregen de aanwezigen een woordje uitleg door Joris TIEBOUT en Jo HUYGH. De planning werd besproken, alsook de inplanting van de werf op de site van Abattoir.

De volgende weken zullen oude opslagtanks verwijderd worden. De grond wordt gezeefd en geanalyseerd. Beton en klinkers worden ter plaatse gebroken en vermaald. Vervolgens zal er ook vervuilde grond afgevoerd worden en dienen er grondaanvullingen te gebeuren. Om de verdichtingsgraad te bepalen van een ondergrond, aanvulling, onderfundering of fundering bestaande uit grond, zand of steenslag, wordt in week 42 op de werf een plaatproef uitgevoerd. De bedoeling van een plaatproef is het meten van de zakking van een centrisch belaste, stijve plaat.

De werf zal van maandag tot vrijdag plaatsvinden tussen 7u en 15u30. Al het in- en uitgaand verkeer gaat via de Nijverheidskaai 168 langs het kanaal om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken langs de Bergense steenweg en de Ropsy Chaudronstraat.

De bouw van de voedingshal zal aanvangen in november. Op 7 november wordt dit plechtig gelanceerd met een eerste steenlegging.

Aannemer :
    Aclagro nv
    Industrieweg 74
    9032 Wondelgem
    Tel: +32 (0) 9 370.75.10
    Fax: +32 (0) 9 372.99.79
Verantwoordelijke werf :
    Wim Grammens
    0499 93 20 32