Vlaamse ambtenaren op wandel bij Abattoir

Vandaag is het niet alleen 'Car Free Day'. Donderdag 19 september 2013 is ook de Sportdag voor Vlaamse ambtenaren. Samen met BLOSO organiseren ze tal van sportactiviteiten waaronder enkele wandelingen door Brussel. Eén van deze wandelingen doorkruist onze site. 

Op de Abattoir site kunnen de wandelaars momenteel de Expo Artworld bezichtigen, georganiseerd in de Kelders onder onze markthal. Een leuk initiatief om onze wijken beter bekend te maken, zo blijkt.

We spraken met enkele deelnemers om te weten te komen wat ze vonden van hun bezoek bij Abattoir:

Anne Vandenbergen, Juridische Dienst Vlaamse Overheid:

"Ik koos voor deze wandeling omdat ze je naar een stuk van Brussel brengt waar je anders nooit komt. Het onbekende Brussel dat me boeit. Bovendien is de langste wandeling heel compleet en afwisselend qua parcours. We bezochten gelijk ook even de expo Artworld in die mooie kelders."

 

 

Pieter Burm (jawel, familie van Jef), Instructeur bij de VDAB:

"De wandeling was heel uitnodigend. Ik ben 15 jaar geleden ooit in die Kelders geweest en wou het nog wel eens terug zien. De wandeling leidt ons door een minder bekend stuk van onze hoofdstad. Van de expo Artworld had ik niet gehoord. Het is wel eens de moeite om te zien maar er was misschien wel wat meer info en begeleiding nodig om er meer tijd voor uit te trekken. Nu zetten we onze wandeling verder want dit is nog maar het prille begin van de dag."

De Kempeneer Marianne, Logistiek Medewerker:

"Het weer heeft vanochtend onze keuze beïnvloed, want naast korte of lange wandelingen hadden wij keuze uit tal van andere sportactiviteiten. Maar de weergoden waren ons gunstig gezind en uiteindelijk kozen we voor de lange wandeling om cultuur en natuur te ontdekken in plekken van Brussel die tot nu toe totaal onbekend terrein zijn voor ons. Bij Abattoir waren we ook nog nooit geweest. We hebben ook snel even de expo Artworld bezocht, maar het was ons vooral om die Kelders te doen. Die zijn heel mooi!. Maar nu moet je ons excuseren, want er is nog een hele weg af te leggen."

 

Omschrijving van de 'Lange' wandeling (12,2km)

Startpunt: Zuidstation Eindpunt: Centraal Station
Je verlaat het Zuidstation langs de uitgang ‘Hortaplein’. De wandeling brengt je vanuit het stadscentrum tot bij de noordwestelijke gewestgrens en terug, van trein
tot koe. Hierbij doorkruis je Kuregem, Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem en wandel je langs brouwerij Cantillon en het slachthuis (den Abattoir) en door de parken: Marie-Josépark, Scheutbos, Wilderbos en Karreveld. In Beekkant neem je de metro terug naar het stadscentrum en het eindpunt van de wandeling.