De nieuwe voedingshal : nieuw ontwerp

Op vrijdag 7 juni werd aan de buurtbewoners van Kuregem toelichting gegeven bij de gewijzigde bouwaanvraag mbt de nieuwe voedingshal, het groene dak (Urban Farm), de winkelruimtes en 24 appartementen. U kan hier de volledige presentatie alsook enkele 3D-beelden bekijken.

Nadat de bouwvergunning voor de voedingshal in januari 2013 werd afgeleverd, heeft Abattoir meteen enkele wijzigingen doorgevoerd. Bijgevolg diende er ook een aangepaste bouwaanvraag ingediend te worden. Op 14 juni eindigt hiervan het openbaar onderzoek. De nieuwe voedingshal is in vergelijking met de initiële plannen in oppervlakte verkleind en de investeringskost is bijgevolg minder groot. Bovendien zal het dak van de nieuwbouw aangewend worden als 'stadstuin'.

In de onderstaande presentatie vindt u meer gedetailleerde informatie en cijfermateriaal over deze voedingshal. De werken gaan zeker en vast deze zomer van start. De winkelruimtes in de voedingshal zijn exclusief voorbehouden voor ambulante handelaars (in dit verband is er een EFRO-subsidie toegekend). Maar er is nog 600m² extra winkelruimte op het gelijkvloers niveau naast de voedingshal die verhuurd zal worden. Hiervoor komt iedereen in aanmerking zolang de verkochte waren gelinkt zijn aan voeding. Voor meer info kan u steeds terecht bij dhr Luc Blancke, op het nummer 02/521 54 19 of per e-mail op luc.blancke@abattoir.be.