Boviene Spongiforme Encephalopathie (BSE)

Donderdag 16 juni hadden we het bezoek van veertig dierenartsen van officiële instanties van binnen en buiten de Europese Unie, die in België een opleiding kwamen volgen over BSE (Bovine Spongiform Encephalopathy), beter gekend onder de naam "gekkekoeienziekte".

De “ontdekker” van de BSE, een Belg

De “ontdekker” van de BSE, Prof. Vanopdenbosch heeft de leiding over dit project. Het slachthuisbezoek maakt deel uit van een heel programma dat ze volgen, waarbij ze heel de BSE-problematiek vanaf de bron (voederfabrikant) traceren. Het programma van de opleiding (zie hiernaast) kan je onderaan dit nieuwsbericht downloaden.

Onze gasten kwamen bij ons een kijkje nemen om na te gaan hoe men in België omgaat met de BSE-problematiek en hoe we dat in de praktijk (in casu in ons slachthuis) aanpakken. Eerst werd een theoretische uiteenzetting gegeven in de Kelders van Cureghem.

Daarna volgde een slachthuisbezoek onder leiding van Jan Van Assche, kwaliteitsverantwoordelijke van onze slachthuizen en zelf ook dierenarts. Dit bezoek was een eerste uit een reeks van twee.