De beste Hobbykoks aan de slag bij Abattoir !

Mis vanavond de uitzending "Beste Hobbykok van Vlaanderen" niet ! De opnames vonden plaats bij Abattoir. Topchefs Sergio Herman en Gert de Mangeleer testen er in de Kelders de kwaliteiten van de hobbykoks. Het vlees konden de koks zelf gaan kiezen bij de vleesgroothandels Havian en Verhaeren ! Afspraak om 20u30 op VTM.

Sterrenchef Gert De Mangeleer neemt de hobbykoks mee naar Damme, waar hij hen laat kennismaken met zijn leverancier van Belgisch rundvlees.  Nadat hij de hobbykoks heeft getest op hun kennis van de anatomie van het dier, mogen ze aan de slag met het pure product. Steak tartaar is een van Gerts favoriete gerechten. De chef gaat er dan ook prat op dat hij een goeie hobbykok kan herkennen aan zijn bereiding van deze Vlaamse klassieker.

De dag nadien ontmoeten Gert en Sergio elkaar in het slachthuis van Anderlecht. De kandidaten gaan in de kelders van deze prachtige industriële site aan de slag met een stuk vlees dat ze zelf mogen uitkiezen in het slachthuis. Op deze plaats worden normaal geen particulieren toegelaten, maar voor de hobbykoks wordt graag een uitzondering gemaakt. En de inzet is hoog, want ook deze week moet iemand de groep verlaten.  

Voor meer informatie over dit programma kan je terecht op volgende website : http://vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen of op de facebookpagina van het programma http://vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen.

Mis zeker deze uitzending niet, afspraak om 20u30 op VTM. Voor Abattoir was het een hele eer om de topchefs en de sterke kandidaten te mogen verwelkomen.