Week v/d Smaak wordt afgerond bij Abattoir!

Brussel is uitgeroepen tot 'Stad van de Smaak' in het kader van de Week van de Smaak. Van 14 tot 24 november vaart de Smaakboot door heel Vlaanderen. Op woensdag 20 november zet men koers richting Anderlecht, waar het afsluitend evenement zal plaatsvinden bij Abattoir. Culinair geïnteresseerd? Lees snel verder! 

Zin om erbij te zijn? 

In de Vlaamse Week van de Smaak is het traditie om telkens een andere stad uit te roepen tot Stad van de Smaak. Dit jaar valt die eer aan Brussel te beurt. Als thema werd dit keer gekozen voor 'Water en vuur'. Meer uitleg over de keuze van dit thema vindt u terug in het artikel geschreven door Nick Trachet te lezen op de website van Brusselnieuws.be. Een feit is dat Brussel beschouwd wordt als de Maag van België door de aanwezige mix van nationaliteiten en culturen, een giga-aanbod van restaurants, lokale en internationale keukenspecialiteiten...

Grill Kanal zal de brochette in al haar facetten in de kijker zetten terwijl meer dan 10 verenigingen er de lekkerste brochettes met bijgerecht zullen serveren.

De Smaakboot past helemaal in dit thema. Van 14 tot 24 november doet hij elf steden aan met aan boord: een topchef, een witloofteler, een biersommelier én... 40 gelukkigen, die genieten van een 3-gangen lunch aan boord, inclusief overnachting in de stad waar de boot 's avonds aanlegt. Zo kunnen elke dag 40 anderen proeven van dit leuk concept.

Op 19 november komen ze aan in Brussel, ter hoogte van het Meiningerhotel te Molenbeek (op wandelafstand van het sluizencomplex aan de Ninoofse Poort). Op 20 november blijft de boot in Brussel en komt sterrenchef en buur van Abattoir David Martin (restaurant La Paix) zijn kookkunsten tonen. Hij zal er het voorgerecht tevoorschijn toveren, waarna de ganse compagnie koers zet richting Anderlecht, bij Abattoir.

Daar vindt het afsluitend evenement van de Week van de Smaak plaats. Van 12u tot 15u is er een wedstrijd onder de naam GRILL KANAL. Daar wordt de brochette in al haar facetten in de kijker gezet: multicultureel. Elk land heeft wel haar eigen typische manier om een vlees- of visbrochette smaak te geven. Tijdens Grill Kanal zullen 10 verschillende partijen hun versie van de brochette serveren, met bijgerechtje. David Martin zal er als inspiratiebron dienen en tijdens een kookdemonstratie één van zijn beste grillspecialiteiten klaarmaken.

Iedereen welkom !

Naast de passagiers van de Smaakboot is iedereen die in Brussel woont, werkt of occasioneel op bezoek is in de hoofdstad, welkom om te komen proeven. Vlakbij het kanaal én met kolenvuurtjes... volledig in het thema 'Water en vuur'. Kom proeven en stem voor de brochette die u het meest heeft kunnen bekoren. Afspraak bij Abattoir, Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Anderlecht (metro Clemenceau of Delacroix, lijn 2 en 6). Parking mogelijk op de site (2 €).

Naast een publieksjury is er ook een professionele jury aanwezig. De winnaar mag naar huis met de "Gouden Brochette" award. Daarnaast ontvangt de winnende vereniging een mooi juweel,  speciaal voor deze gelegenheid ontworpen ontworpen door Kimy Gringoire en Alex Lejeune!

En ook het publiek maakt kans op een prijs! Een profesionele Broil King Imperial, waarop David Martin die dag zijn demo-grill zal doen, wordt onder de aanwezigen verloot.

Hoe GRATIS deelnemen aan de boottocht, inclusief lunch en overnachting ?

Wie wil reizen met de Smaakboot, moet deelnemen aan een wedstrijd. Er is keuze tussen een fotowedstrijd over witloof of een quiz waarbij je bierkennis op de proef gesteld wordt. Meer info hierover vindt u op de website www.weekvandesmaak.be.

De winnaars krijgen duotickets en kunnen dan kiezen welke stad ze willen aandoen. Een niet te missen evenement in een speciale boot, de Gentse Barge, een reconstructie van de historische trekschuit.

 

Grill Kanal wordt ondersteund door: