Vanaf 1 januari '14 gescheiden ophaling afval

Vanaf 1 januari 2014 schakelen we bij Abattoir over naar het volledig scheiden van afval. Naast papier/karton, plastiek, en hout zal er voortaan dus ook PMD-afval gesorteerd worden. Dit zal dus gelden voor onze eigen onderneming, zowel als voor al onze klanten en bezoekers. Er worden nieuwe afvalcontainers geplaatst en voor de huurders is het gebruik van de officiële blauwe zak van Net Brussel verplicht. Een woordje uitleg...

Het Brussels Gewest verplicht alle bedrijven met ingang van 2014 om commercieel afval te sorteren, op risico van boetes bij het niet-naleven hiervan (zie officiële tekst onderaan).

Onze diensten zullen het PMD-afval ophalen bij de huurders (één keer per dag). Hiervoor is het gebruik van de officiële blauwe zakken van Net Brussel verplicht ! Alle zakken worden vervolgens verzameld in het containerpark van Abattoir, waar Net Brussel zorgt voor verdere verwerking.

Ook de bezoekers van onze site zullen voortaan aangespoord worden om te sorteren. Hiertoe werden meer dan 70 nieuwe afvalbakken aangekocht.

Hieronder geven wij voor alle duidelijkheid nog een overzicht (onderaan vindt u ook een grondplan met aanduiding van enkele strategische plaatsen):

Voor bijkomende informatie kan je steeds contact opnemen met onze verantwoordelijke dhr. Mohamed IBRIR, op het nummer 02/521 54 19 (tijdens de kantooruren) of per e-mail info@abattoir.be.