Project Abatan 2020: bouwwerken Agropark van start

Langsheen de Bergensesteenweg zijn wij begonnen met een eerste fase in de eigenlijke opstart van ons EFRO- project. Twee bouwvallige achterhuizen (de nummers 195 en 203) werden wegens te groot instortingsgevaar naar beneden gehaald. Om de voedingsmarkt te kunnen realiseren hebben wij bovendien de panden met de nummers 199 en 201 bijgekocht.

Een investering van € 25 miljoen

Inmiddels werd de bouwaanvraag alvast door de brandweer goedgekeurd. Zodra onze bouwvergunning goedgekeurd is (februari 2012),kunnen de werken officieel van start (maart 2012). Het einde van de eerste fase van het groot Abatan 2020 project  (het Agropark) is voorzien voor september 2013.

Het EFRO (Europees fonds voor regionale ontwikkeling) subsidieert samen met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een deel van het Agroparkproject voor een bedrag van 6 miljoen $. De totale investering bedraagt 25 miljoen.

Het project betekent enerzijds een uitbreiding van onze overdekte marktactiviteiten (diversifiëring) en anderzijds parkingfaciliteiten en een woonproject met appartementen.

Wie de evolutie van de werkzaamheden op de voet wil volgen brengt best regelmatig een bezoekje aan onze website, waar wij op regelmatige basis hierover verslag zullen uitbrengen.