Offerfeest op dinsdag 15 oktober

Op dinsdag 15 oktober wordt door de gemeente Anderlecht in de Slachthuizen van Anderlecht een erkende slachtplaats ingericht. Wie een schaap willen slachten, moet over een officiële slachtvergunning beschikken. Tot 8 oktober kan dit online via IRISBOX. Daarna kan men terecht in de Curo Hall (Ropsy Chaudronstraat 7). Geen vergunning = geen rituele slachting. Thuis slachten wordt beboet met € 250!

De Eid Al Adha is het jaarlijks terugkerend feest van de moslimgemeenschap. In diverse Brusselse gemeentes (Anderlecht, Molenbeek, Schaarbeek en 1000 Brussel) kan men als particulier terecht in een tijdelijk slachthuis. Hieronder vindt u een folder die werd uitgegeven door NET BRUSSEL. Zo werken het Gewest en de Moslimexecutieve van België samen om van het offerfeest een succes te maken voor iedereen.

Wie in volgende gemeenten woont, kan in Anderlecht terecht voor de tijdelijke erkende slachtplaats: Anderlecht, Etterbeek, Vorst, Elsene, Sint-Gillis en Ukkel. Enkel offeraars en slachters erkend door de Belgische moslimexecutieve mogen overgaan tot de slachting en dit voor een bedrag van 30 euro.

Wie hiervoor wil inschrijven, kan dus tot en met 8/10 terecht via de online tool IRISBOX. Daarna zijn er nog inschrijvingsdagen die gehouden worden in Curo Hall, gelegen in de Ropsy Chaudronstraat 7 te Anderlecht. Deze burelen zijn enkel geopend op woensdag 9 en donderdag 10 oktober van 9u tot 11u30 en van 13u tot 15u. Ook op vrijdag 11 oktober kan men er terecht, maar dan enkel in de voormiddag van 9u tot 11u30.

Het FAVV laat weten dat er ook tijdelijke erkende slachtplaatsen zijn buiten het Brussels Gewest. Hiervoor verwijzen we graag door naar www.favv.be.

Wie in Anderlecht wil slachten, kan de site van Abattoir bereiken via de inkom aan de Nijverheidskaai 168 (langs het kanaal). Voor meer info, gelieve contact te nemen met de dienst Properheid van de gemeente Anderlecht op het nummer 0800 91 070 (www.anderlecht.be).

Prettig feest !

Attachment(s):