Homeless Cup kiest voor Abattoir

Op dinsdag 2 juli zal Abattoir het decor vormen van de BXLR Cup, een initiatief van Belgian Homeless Cup. Dit opmerkelijk sportinitiatief voor dak- en thuislozen heeft tot doel deze kansarmere groep door middel van voetbal te re-integreren in de samenleving. De wedstrijden worden op miniterreinen gespeeld onder de overdekte markthal. Iedereen welkom !

Lees hier het gedetailleerde en meest up-to-date persbericht van de organisatoren.

"In een sociaal-sportief kader leren ze nieuwe doelen te realiseren en kansen te creëren. De Homeless Cup organiseert jaarlijks drie nationale tornooien, waar Vlaamse, Brusselse en Waalse ploegen het tegen elkaar opnemen. Op die manier schept de organisatie ook een dynamische ontmoetingsplaats vor ploegen van de drie Belgische gemeenschappen" citeren we graag uit een artikel verschenen in Brussel Deze Week van donderdag 20/6.

Voor deze ontmoetingsplaats kozen de organisatoren dus de site van Abattoir, mede dankzij de vele contacten en initiatieven die de vzw Cultureghem hier ontplooid heeft de voorbije maanden. Na het Streetsoccer-tornooi (zie foto onderaan) tijdens de expo The Football We Love bij Abattoir werd al snel duidelijk dat de site heel wat troeven biedt: overdekt maar toch outdoor, ruime parking, gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer én vooral, Abattoir is een populaire, sympathieke plek in hartje Brussel waar het goed vertoeven is.

Het Prins Filipfonds heeft zopas bekend gemaakt dat haar Prijs dit jaar trouwens naar dit initiatief gaat. Het samenbrengen van de drie gemeenschappen was doorslaggevend bij deze keuze.

De BXLR Cup zal dus plaatsvinden bij Abattoir op 2 juli en iedereen is welkom om te komen supporteren ! Brussel zal er vertegenwoordigd worden door Les Barons de Bruxelles, sinds 2011 de vaste thuislozenploeg van de hoofdstad.

Je vindt de BXLR Cup ook op Facebook. Klik hier