Fietsen én shoppen dankzij de VeloMet

Cultureghem vzw en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseren i.s.m. Cyclo vzw een VeloMet bij Abattoir. Hiermee willen we het gebruik van de fiets tijdens de weekendmarkten aanmoedigen. Je kan je fiets gratis laten herstellen tijdens de markt en er komt een splinternieuwe fietsenstalling aan de hoofdinkom naast de stierenbeelden. VeloMet bij Abattoir, elke zaterdag van 10 tot 13u !

Vanaf zaterdag 25 mei start de VeloMet. Deze zal enkel tijdens de zaterdagmarkt aan de Anderlechtse slachthuizen georganiseerd worden. Je kan je fiets GRATIS laten herstellen (enkel de te vervangen onderdelen dienen vergoed te worden). Hiervoor zorgen bekwame mecaniciens van de vzw Cyclo.

De VeloMet vindt dus plaats op zaterdag, tussen 10u en 13u, onder de stierenbeelden aan de hoofdinkom van Abattoir, Ropsy Chaudronstraat 24 (aan de linkerzijde). Dit project loopt nog tot in de maand oktober en werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Kabinet van de Staatssecretaris Bruno De Lille, bevoegd voor mobiliteit. De Staatssecretaris zal overigens zelf met de fiets de VeloMet komen bezoeken de volgende weken.

Er komt ook een splinternieuwe fietsenstalling ter hoogte van de hoofdinkom in de Ropsy Chaudronstraat, naast de stierenbeelden. Wie van heel ver moet komen, kan dus ook met plooifiets makkelijk terug naar huis keren dankzij de metro. Hiermee willen we elke marktbezoeker duidelijk maken dat ook de fiets een ideaal transportmiddel is bij een marktbezoek.

We nodigen iedereen uit om met deze nieuwe 'service' kennis te maken. Smeer de beentjes alvast goed in. Last van zadelpijn? Vroeger raadde men aan om een stuk vlees op je zadel te leggen. Een gelzadel zal echter meer comfort bieden ! Veel fietsplezier...