Festivalkoorts bij Abattoir

De site van Abattoir zal op woensdag 26 juni e.k. omgetoverd worden tot een heuse muziektempel. Overdag organiseert de vzw Cultureghem het Mixtus-Festival met tal van optredens (gratis inkom). Er zijn drank- en eetgelegenheden voorzien. In de avond neemt Radio KIF het heft in handen en organiseert de eerste editie van het rap en hip-hop festival CITY'ZIK

 

 

MIXTUS FESTIVAL

Het programma overdag kan beschouwd worden als een afsluiter van de Mixtus-tentoonstelling, waarrond de vzw Cultureghem met tal van scholen pedagogische workshops uitgewerkt heeft het voorbije jaar. De resultaten van een aantal projecten worden er aan het aanwezige publiek voorgesteld. De festiviteiten starten om 13u. Er zijn diverse ateliers zijn met dans, spel, sport, vermaak... en mogelijkheid om een drankje te nuttigen of een hapje te eten.

Dit programma loopt de ganse namiddag tot 18u. Het volledige programma van Mixtus-Festival vindt u weldra op www.cultureghem.be of op de facebookpagina van Cultureghem vzw.

Aan dit festival verlenen volgende partners hun medewerking: Gemeente Anderlecht, Euclides, VGC, Radio KIF, vzw Cultureghem en Abattoir.

Om 14u start ALL-STYLES HIP-HOP Dance Battles, een intercity danswedstrijd voor hippe stedelijke danstrenden.

Een coole namiddag dus voor de kids maar ook voor volwassenen, zo vlak na de examens. Iedereen welkom !

 

CITY'ZIK

Vervolgens zal er 's avonds een groot spektakel plaatsvinden. Om 19u30 openen we immers de site voor het festival CITY'ZIK. Dit evenement wordt integraal georganiseerd door Radio KIF i.s.m. vzw Cultureghem. Voor Abattoir is dit ook een primeur. Nooit tevoren werd er voor een dergelijk groot festival een opening gemaakt op onze site. Nu zal de geklasseerde markthal dus voor het eerst dienst doen voor een publiek concert met betalende inkom.

Op het programma staan onder ander volgende artiesten: Rim'k, Leck, Seth Gueko, Sultan, Kamelanc', Mokobe, Kayna Samet, Jessy Matador... 

  • Timing: opening doors 19u30, optredens vanaf 20u.
  • Inkomprijs: voorverkoop 20 €, aan de kassa 25 €. Bekijk hieronder de trailer ter aankondiging.
  • Adres: Abattoir, Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Anderlecht (Parking Delacroix, Jules Ruhlstraat, 1070 Anderlecht - 5 €/wagen)
  • Metro: Clemenceau, lijn 2 en 6