Expo Artworld : 11/9 > 22/9/2013

Vanaf woensdag 11 september tot en met zondag 22 september stellen een 50-tal Brusselse kunstenaars tentoon in de ‘Kelders’ te Anderlecht. Het wordt een boeiende ontdekkingsreis door de werelden van bekende en minder bekende kunstenaars. Bezielers en organisatoren van de tentoonstelling zijn Sanae Jamaï en Ilyas Essadek. Een kennismaking.

EXPO ARTWORLD : WERELDEN IN BEWEGING INSPIREERT BRUSSELSE KUNSTENAARS

De 25-jarige Sanae groeide op in de buurt van het Brusselse Schumanplein en studeerde communicatiemanagement. Na haar studies werd ze, gedreven door haar liefde voor het geëngageerde theater, actief in de culturele sector. Geboren en getogen Brusselaar Ilyas, 27 jaar, studeerde internationale handel en journalistiek. Zijn sociale betrokkenheid ontplooide hij in het domein van de ontwikkelingssamenwerking waardoor hij de kans kreeg te reizen naar Ecuador, Israël, China,… Doch steeds keert hij met veel plezier terug naar z’n Brusselse heimat met de bezochte werelden in foto’s onder z’n arm.

Sanae en Ilyas liepen elkaar toevallig tegen het lijf in een koffiehuis, geraakten aan de babbel en ondanks hun verschillende achtergrond klikte het meteen. Beider interesse in de smeltkroes Brussel, het cultureel-artistieke lappendeken dat de stad is, de diversiteit aan nationaliteiten en de sociale variatie, resulteerde uiteindelijk in het project Expo Artworld.

Foto: Yenci Kiss

Met veel passie en gedrevenheid startten Sanae en Ilyas aan de voorbereidingen. Hun zoektocht naar artiesten en partners leidde hen langs kunstacademies, galerijen, vzw’s, maar ook het internet was een dankbare bron van informatie. Dankzij vzw Cultureghem vonden ze uiteindelijk onderdak in de Kelders van Abattoir. Netwerken werden gesmeed die resulteerden in synergieën tussen heel diverse artiesten en partners met Brussel, kunst en reizen als gemene delers. En precies dat willen Sanae en Ilyas bereiken met hun tentoonstelling. Brusselse plastische beeldende artiesten die zich inspireerden op de foto’s van Ilyas en zijn werk, geven hun kijk op de werelden in beweging. Zoals alle Brusselse actoren steeds evolueren en in beweging blijven, blijft ook deze dynamiek levendig en krijgen de bezoekers een intrigerende, boeiende mix van werk van gevestigde waarden en jong talent.

EXPO ARTWORLD.BE van woensdag 11 tot en met zondag 22 september 2013. Ruim vijftig artiesten waaronder Hassan Saber, Art de Noé, Marie Lou Perée, Radouane Dahmouni, Yassine Belarbi, Dorothée Snoeckx,…

Dagelijks van 10 tot 20 uur in de Kelders: Jules Ruhlstraat te Anderlecht. Inkom gratis, Parking Delacroix betalend. Metro Delacroix geeft uit aan de zaal.

Info: www.artworld.be/expo