Even voorstellen: Cataline en Arnaud!

Twee nieuwe medewerkers aan de slag op onze site! Inter-Environnement Bruxelles (IEB), Huurdersunie van Anderlecht-Kuregem (HUVAC), Centrum voor stadsvernieuwing (CRU-CSV) en Abattoir NV hebben hun krachten gebundeld om een studie te voeren rond het stedelijk slachthuis (dat op termijn het bestaande slachthuis zou moeten vervangen). Cataline en Arnaud werden hiervoor geselecteerd en zijn nu aan zet ! Een korte introductie...

In samenspraak met de maatschappij (buurtbewoners, gebruikers van de site, overheidsdiensten,…) zal er een reflectie gehouden worden omtrent de positionering én het functioneren van de slachthuizen-site in een stedelijke omgeving, uitgaande van het behoud van de korte voedselketen (in het bijzonder de vleesproductie) in de stad. Tijdens deze dialoog dient rekening gehouden te worden met opinies van alle betrokken actoren, wiens belangen niet altijd met elkaar stroken.

Hiervoor werd beslist een team samen te stellen bestaande uit 2 personen. Het betreft twee halftijdse betrekkingen op basis van een contract van beperkte duur van 18 maanden. Cateline Sénéchal en Arnaud Kinnaer werden hiervoor uitverkozen en nemen een jaar hun intrek in de burelen van Abattoir, waar ze het kantoor delen met vzw Cultureghem én de Kelders.

Hun missie:

  • het juist aanvoelen van de noodzaak tot het behoud van de bestaande activiteiten op de site van de slachthuizen van Anderlecht en de mogelijkheid om alzo de korte voedselketen in stedelijke context te optimaliseren;
  • het verzekeren van het publiek debat omtrent een duurzame toekomst voor de site alsook het leggen van een basis voor een ‘open’ proces, dat weliswaar rekening houdt met tegenstrijdige belangen, maar dat uitmondt in concrete voorstellen waarbij de bestaande activiteiten op en rond de site van de slachthuizen gebaat zijn, en waarin buurtbewoners alsook handelaars uit Kuregem of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich kunnen vinden.

Cateline en Arnaud zullen dus frequent in dialoog treden met concessionarissen, buren, personeel, veeartsen, bezoekers,.... We kijken met belangstelling uit naar hun conclusies en voorstellen in het kader van het stedelijk slachthuis en wensen hen alvast veel succes met hun werkzaamheden op de Abattoir-site !

U kan ze bereiken op het kantoor op het telefoonnr. 02/523 44 24 of per
Email : forum.abattoirs@gmail.com.

CATALINE SENECHAL ARNAUD KINNAER

Nadat zij ervaring heeft opgedaan als coördinator bij een wijkhuis (La Roue, Anderlecht) en verschillende kernartikels heeft geschreven voor de sector van het permanente onderwijs …, en gevormd in participatieve projectbenaderingen, engageert Cataline zich nu in het FORUM ABATTOIR. Opgegroeid in Famennes-Ardennes en ingeburgerd in Brussel, heeft zij zich tot taak gesteld de stad en het platteland in samenhang te brengen en via het slachthuisproject van Anderlecht-Cureghem de gelegenheid aan te grijpen om samen met haar gebruikers, de korte keten in de voedingsconsumptie van een stadsregio te realiseren. 

 

Arnaud KINNAER (07.07.1983) is gediplomeerd architect aan de "Ecole Supérieure d’Architecture La Cambre" te Brussel. Hij heeft ook gestudeerd aan de "Escuela Tecnica Superior de Arquitectura" in Madrid en aan het "Institut Supérieur d’Architecture Saint-Luc" in Brussel. Hij heeft in samenwerking met verschillende architectenbureaus woonprojecten, openbare voorzieningen en ruimten in Brussel op touw gezet en meegewerkt aan verschiilende participatieve projectbenaderingen, meer bepaald in het kader van wijkcontracten. Tevens heeft hij, samen met het collectief "Le18bis", lokale projecten gerealiseerd die overleg en multidisciplinariteit in verband brengen.
 
Zijn afstudeerproject en eindwerk ("De la micro-intervention au dessin urbain, le cas des abattoirs d'Anderlecht" A. KINNAER - D. ADNET, 2009) is gewijd aan een reflectie over de Masterplan van de site van de slachthuizen. Geboeid door de plek en de omwenteling van de wijk, investeert Arnaud zich nu in het project van FORUM ABATTOIRS teneinde een debat over de toekomst van de site en haar uitdagingen te kunnen voeren.