Evaluatie Mixtus en City'zik Festival

Op woensdag 26 juni jl. vonden op één dag op de site van Abattoir twee festivals plaats: Mixtus en City'zik. Mixtus was een realisatie van Cultureghem vzw en was gratis toegankelijk. Dankzij een vlotte samenwerking met politie en gemeentediensten werd deze dag mogelijk en ontdekten tal van jongeren Abattoir als een valabele plaats in hun leefomgeving. Bekijk hier enkele sfeerbeelden genomen tijdens Mixtus Festival (foto: Henk Cortier)

Het festival City'zik, dat integraal door Radio K.i.F. georganiseerd werd, kende iets minder belangstelling dan verhoopt. Maar met 500 geïnteresseerden voor een betalend hiphop en rap festival, het eerste in zijn genre in Brussel, is de start zeker niet slecht.

De samenwerking met de veiligheidsdiensten verliep vlekkeloos. De politie van Anderlecht toonde zich 100% gemotiveerd om van dit festival te Kuregem een geslaagd evenement te maken. De controle van de bezoekers aan de inkom van het festival terrein was bijzonder efficiënt. Jammer dat er niet meer volk is komen opdagen, want zowel de affiche als de locatie werden goed bevonden door de aanwezigen.

Ook Mixtus dat overdag plaats vond, kende heel wat belangstelling. De site kwam helemaal tot leven met intercity dance battles, attracties, mountainbike parcours, standjes, enz. Als afsluiter van de Intercity Dance Battle, mochten de winnaars 's avonds het City'zik festival openen met hun act ! Een unieke gelegenheid voor deze jongeren om hun 'vedetten' te mogen ontmoeten.

Meer foto's van het Mixtus Festival kan je bekijken op de Facebookpagina van fotograaf Henk Cortier. Klik hier !