Eerste steenlegging nieuwe voedingsmarkt

Op donderdag 7 november rond 14u zal de officiële eerste steenlegging plaatsvinden naar aanleiding van de bouw van de nieuwe voedingshal en de Urban Farm die voorzien is op het dak van deze nieuwbouw. De grondwerken zijn nagenoeg voltooid en de aannemer voor de constructie van de hal is intussen ook gekozen. Hiermee gaat de eerste fase van het Masterplan nu wel heel concreet in uitvoering. De opening is voorzien begin 2015.

Voor de eerste steenlegging kunnen wij rekenen op de aanwezigheid van twee excellenties uit de brusselse politieke wereld. Vooreerst is er niemand minder dan burgemeester Eric Tomas, maar ook Brussels Minister Evelyne Huytebroeck. In feite wordt het geen steenlegging maar wel een aanplanting van een boom. Meer hierover verneem je later deze week in het verslag van dit evenement.

Er is eerst een receptie met speeches in de Kelders voorzien. Om 14u zal er dan buiten ter hoogte van de doorgang naar het metrostation Clemenceau een boom gepland worden die deel uitmaakt van het vernieuwingsproject bij Abattoir.