Dag van de properheid: voor herhaling vatbaar

De kinderateliers die wij naar aanleiding van "De dag van de properheid" op onze site georganiseerd hebben, werden met enkele klassen uit Kuregem een echte voltreffer! Wie vandaag durft te beweren dat de jeugd niet met deze problematiek begaan is, moet zijn of haar mening dringend bijstellen.

Dag van de properheidGraffiti en afvalbeheer

Zo konden de kinderen leren hoe zelf graffiti te verwijderen, de vzw Green had een educatieve workshop georganiseerd rond het thema sorteren en verzamelen van afval.

Dag van de properheidMilieubewust aankopen

De kinderen zijn dan op de markt inkopen gaan doen, waarbij zij er moesten op toezien zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken.

Met het aangekochte fruit werden de kids nadien in een keuken in de kelders aan het werk gezet en werd ze o.a. geleerd hoe milkshake, verschillende fruitsappen en fruit brochettes te maken, uiteraard onder het toezicht van enkele ervaren koks. Uiteraard werd achteraf alles mooi gesorteerd en proper gereinigd achtergelaten.

Op basis van dit succes speelt Abatan met de idee een dergelijk evenement minstens één maal per jaar te herhalen, om zo de relatie met de scholen uit de wijk wat aan te halen. Het gekozen thema hoeft daarom niet elk jaar opnieuw hetzelfde te zijn.

Ook een project klaarzitten? Kom met ons praten.

Heeft u ook een ideetje voor een project met een breder maatschappelijk perspectief of invalshoek dat u graag eens in werkelijkheid zou willen organiseren met uw klas, vereniging, …
en u denkt dat wij u daarbij kunnen helpen, neem gerust contact met ons op.