Brussel Welkom : weekend van 29 en 30 maart

Dit weekend stellen de Brusselaars hun deuren open voor iedereen. 350 uitzonderlijke ontdekkingen en 750 hotelkamers aan een vriendenprijs. Een toeristische belevenis in het hartje van elke Brusselse wijk. Abattoir en vzw Cultureghem doen ook mee ! Zo kan u tijdens onze markten (10u tot 14u) kennis maken met de Kookmet. Kuregem heeft altijd wel wat in petto... Bekijk hier de andere deelnemers uit de wijk

Wat gebeurt er nu precies allemaal tijdens het evenement 'Welkom Brussel - Bruxelles bienvenue"?

"Welkom Brussel", het is feest in verschillende wijken van Brussel Hoofdstad! Het zijn de inwoners zelf, de buurtcomités, de verenigingen… die speciaal voor u een zeer feestelijk programma hebben opgezet.

Kies via deze link een gemeente en een wijk en kom kennis maken met verrassende plekjes en activiteiten, voorgesteld door uw gastheren en gastvrouwen in kunstenaarsateliers, verborgen achtertuintjes… Vol enthousiasme openen zij voor u hun deuren tijdens het weekend van 29 en 30 maart 2014. Volg, vanaf het onthaalpunt in de wijk van uw keuze, een parcours dat u leidt van de ene ontdekking naar de andere openbaring…

Tijdens een bezoek aan de markten bij Abattoir kan je dus nog veel meer ontdekken. Zo is er onder andere een initiatief van de vzw Cultureghem. Bent u nog niet vertrouwd met de Kookmet ? Dan is dit hét moment om je in te schrijven voor een culinair atelier op de markt. Bekijk alvast even onderstaande video over de Kookmet. Opgelet, het aantal plaatsen is gelimiteerd. Best dus snel inschrijven bij Eva De Baerdemaeker) :

Alle activiteiten in deze wijken zijn gratis en toegankelijk op zaterdag en op zondag van 10 tot 18 uur. En wat zou u ervan denken om helemaal van dit weekend te genieten door een nachtje op hotel te slapen tegen een vriendenprijsje ?

Dank zij de Brussels Hotels Association  (BHA), partner van dit evenement, kan u vanaf vrijdag 28 maart op hotel logeren tegen zeer democratische prijzen !!! Ontdek het aanbod van de deelnemende hotels via deze link.

Deze operatie is een initiatief van VISITRUSSELS, die wil aantonen dat een stad niet enkel bestaat uit grote gebouwen en musea : het is ook een ontdekkingstocht buiten de voetsporen van overbekende sites die meteen heel andere emoties oproepen ; een plek en een moment waar uit het echte leven onvergetelijke herinneringen groeien, gewoon omdat ze nergens anders terug te vinden zijn!