ARCHIWEEK te gast bij FOODMET

De archiweek 2020 wil u kwaliteitsvolle architectuur in het Brussels gewest laten zien, waaronder onze FOODMET en haar innovatieve daktuin. Door middel van geleide bezoeken ontdek je 20 architecturale plaatsen die in het teken staan van een van de fundamentele handelingen: leven, opleiding, ceremonie, liefde en dood. Naast deze rondleidingen biedt de archiweek u ook nog de gelegenheid om binnen te stappen bij architectenbureaus die tijdens het weekend van 10 en 11 oktober 2020 speciaal hun deuren openzetten. Lezingen en debatten, maar ook fietstochten, wandelingen en workshops voor gezinnen zullen u nog meer aanzetten tot nadenken over de architecturale creaties in Brussel. Tot slot zal de tweedaagse “sustainable architecture” vier duurzame projecten in de kijker zetten. Lees meer... (Foto: Séverin Malaud copyright)

Vanwege de gezondheidscrisis en om de archiweek zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn bezoeken enkel mogelijk na reservatie. Hoe kunt u een activiteit boeken? Ga nu naar archiweek.urban.brussels en blijf op de hoogte via onze sociale netwerken.

Voor de tweede editie van de archiweek nodigt Urban voor het eerst Commissarissen uit om hun visie op de Brusselse architectuur te belichten. Het trio Traumnovelle + humbble + Katía Truijen stelt voor om de stad voorbij productiviteit opnieuw uit te denken en impulsen te geven binnen de pandemische context waar we ons momenteel in bevinden.

Fundamental acts
Hoogtepunt van de archiweek tijdens het weekend van 10 en 11 oktober: woon de bezoeken bij (NL/FR/EN) aan een twintigtal door de Commissarissen geselecteerde hedendaagse realisaties, bedacht vanuit de fundamentele handelingen van het leven, de opvoeding, de ceremonie, de liefde en de dood. Rondleidingen georganiseerd in samenwerking met Arkadia en Korei.

Open doors archiweek
Breng datzelfde weekend een bezoek aan de architectenbureaus in het Brusselse gewest, die hun deuren speciaal voor u zullen openen ter gelegenheid van de archiweek. Ze stellen hun beste prestaties en het beroep van architect voor.

Sustainable architecture days
Op 12 en 13 oktober, kan je – dankzij de samenwerking met Archi Urbain – een bezoek brengen aan duurzame projecten of bouwwerven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Reserveren kan vanaf maandag, 5 oktober.

MEER INFO (klik hier)