Zaterdag 10 mei: Clean up Day

In het kader van de 'Europese Week van de Afvalvermindering' lanceert Europa op zaterdag 10 mei een internationale 'Clean up Day'. De gemeente Anderlecht helpt graag wijkcomités die een netheidsactie willen organiseren. Bedoeling is om met collega's, vrienden, buren en het gezin een bepaald park, een wijk of een andere plaats op te ruimen.  Een goed initiatief voor een beter leefmilieu !

Wie een netheidsactie wil organiseren, kan hiervoor terecht bij Sabina Di Verdi van de sensibiliseringscel van de gemeentelijke netheidsdienst : sdiverdi@anderlecht.irisnet.be. Meer info over de Clean up Day kunt u vinden op www.leefmilieubrussel.be.

Abattoir voert een gans jaar door acties in het kader van properheid. De firma MANUS wordt door Abattoir ingeschakeld voor een manuele reiniging van de omliggende straten tijdens de marktdagen. Zo trachten we overlast voor onze buurtbewoners te voorkomen.
 
Spijtig genoeg komt niet iedereen met even goede bedoelingen naar onze site. Onlangs nog werd ter hoogte van de Bergensesteenweg 251 een sluikstort vastgesteld (zie foto onderaan). Onbegrijpelijk, temeer er nu voldoende afvalbakken beschikbaar zijn op onze site voor afval. 
 
Wie hier ongeoorloofd vuilnis achterlaat, riskeert tegen de lamp te lopen. Maar omgekeerd wordt er ook werk gemaakt van een positief beloningssysteem voor wie correct handelt. Dit geldt vooral voor onze marktkramers in groenten en fruit, waar we een bonus/malus systeem hanteren. Samen kunnen we de strijd aanbinden om de site proper te houden.