Wereld Aids Dag. Samen is het mogelijk!

Het Plate-Forme Prévention Sida en haar partners werkt samen in het teken van Wereld Aids Dag. In België worden dagelijks net iets minder dan 3 mensen met hiv gediagnosticeerd. Het blijft dus belangrijk om de bevolking te sensibiliseren en zich te beschermen, maar ook om hen uit te nodigen om het rode lintje te dragen. Dit lintje is het symbool van solidariteit naar mensen met hiv. Informeer je en ontvang je rode lintje op de markt bij Abattoir. De betrokken organisaties die opkomen tegen discriminatie van mensen met hiv verwelkomen je en staan klaar om je vragen te beantwoorden, nu zaterdag 26 november.

Ontdek de tentoonstelling « Leven en hiv vandaag »

Van 21/11 tot 05/12, in het NMBS-station Brussel-Zuid, in het winkelcentrum City 2 en in het Cultureel Foyer van ULB  Solbosh. Een tentoonstelling van foto’s en teksten presenteert 16 getuigenissen van mensen met hiv, hun familieleden en professionals uit de gezondheidssector. Allen waren bereid om te getuigen, hun ervaring te delen, om te laten zien hoe het is om vandaag met hiv te leven.

Feestelijk evenement voor het station Brussel Centraal

Op 01/12 vanaf 12u : kom je informeren en test je kennis over hiv aan de stands, speel een spelletje bowling tegen de soa in ons reuzencondoom van 12 meter lang, maak je steun voor mensen met hiv kenbaar door een rood lintje op te spelden en deel te nemen aan de Solidarity Map, of spring even binnen in de « photomaton » (fotohokje) van de strijd tegen hiv, dit alles terwijl je van een heerlijke warme wijn kan nippen.

De solidariteitsmars
Afspraak op 01/12 vóór het station Brussel-Centraal met vertrek om 18u30. Als afsluiter worden alle deelnemers uitgenodigd in het Brusselse Stadhuis op de receptie.