Abattoir krijgt Vlaamse Ministers op bezoek

Na Minister-President Peeters kreeg Abattoir vandaag opnieuw hoog bezoek uit de Vlaamse politieke wereld. Twee Ministers, Geert Bourgeois en Filip Muyters, beiden van NV-A signatuur, namen vandaag even tijd om Brussel te bezoeken. Na een visite bij een crèche ging het richting Anderlecht. Bij Abattoir kwamen ze, samen met andere NV-A politici, geboeid luisteren naar ons Masterplan.

Joris Tiebout en Jo Huygh namen ruim de tijd om, aan de hand van enkele mooie 3D-tekeningen, de toekomstvisie van Abattoir toe te lichten. Naast de in aanbouw zijnde nieuwe Voedingshal werd ook uitgebreid gesproken over de volgende stappen van het Masterplan. Daarin komt het nieuw stedelijk slachthuis steeds nadrukkelijker naar voor, met daarnaast uiteraard de nodige aandacht voor de activiteiten van vzw Cultureghem. Eva De Baerdemaeker, verantwoordelijke van deze vzw, sprak de NV-A afgevaardigden toe om tekst en uitleg te verschaffen over ondermeer de Kookmet en andere op stapel zijnde projecten.

Minister Bourgeois en Muyters toonden heel wat interesse en respect voor wat men hier bij Abattoir allemaal aan het realiseren is. Tegelijk werden ze door Joris Tiebout uitgenodigd om aandacht te blijven hebben voor Brussel, en in het bijzonder voor (technisch- en beroeps) onderwijs, voor mobiliteit en logistiek, voor stadsontwikkeling samen met het VGC en Erasmus Hoge School, voor jongerenjobs en voor de 'Ketten' uit onze wijken.

De verkiezingen zijn dan wel nog niet voor morgen, toch is het opmerkelijk dat Abattoir meer dan ooit veel belangstelling geniet in politieke middens. Dit toont aan dat de opmars van de kanaalzone niet onopgemerkt blijft en dat er duidelijk belangstelling is om  - eindelijk - ook in dit gebied van het Brussels Gewest grootse projecten te gaan realiseren.