Slachthuis nog tot eind 2028 in gebruik

De afgelopen dagen zijn er in de pers artikelen verschenen over de sluiting van het slachthuis van Anderlecht eind 2028. Dit naar aanleiding van een parlementaire vraag in het Brussels Parlement.

Onze Raad van Bestuur heeft beslist om zelf niet meer te investeren in een nieuw slachthuis. Financiële redenen, maar ook de onzekerheid over onder andere het onverdoofd slachten, de alsmaar strengere regelgeving rond milieu, dierenwelzijn, etc. Lees meer...

Vanuit de nv Abattoir, samen met bv Abaco, bevestigen we ons engagement om de slachtlijn open te houden tot minstens eind 2028, dan vervalt onze milieuvergunning. We zullen onze klanten blijven bedienen tot dan. Dit heeft enkel betrekking op het slachten van dieren. Onze markten, onze Foodmet, en andere activiteiten blijven gewoon verderlopen.

Het Brussels Gewest geeft zichzelf ruim een jaar de tijd om te onderzoeken wat de opties zijn om alsnog zelf een slachthuis te bouwen, hier, of elders in Brussel.

De nv Abattoir zet, naar de toekomst toe, in op een verdere uitbouw van economische activiteit op onze site. Productieve activiteit in de voeding maken daar een belangrijk deel van uit.
De Manufakture zal plaats bieden aan ateliers voor opslag, versnijding en distributie van vlees, zonder slachtactiviteit.

Wie een atelier wenst te huren in de Manufakture (beschikbaar vanaf de volgende lente), kan steeds met ons contact opnemen. De werken vorderen goed, het gebouw heeft al duidelijk vorm gekregen.

Bij interesse organiseren we graag een werfbezoek. Aarzel niet om ons hiervoor te contacteren. Dit kan telefonisch (02/521 54 19) of via e-mail.