Heerlijk Duroc d'Olives varkensvlees nu bij Abattoir

Het Duroc-ras wordt wereldwijd geroemd om zijn malsheid en sappigheid. Dit komt doordat het intramusculair vetgehalte hoger is dan bij andere rassen. 

Het voeder dat de Duroc d’Olives varkens dagelijks voorgeschoteld krijgen wordt zo samengesteld dat het een betere smaak, malser en gezonder is voor de consument.

Door kenners unaniem geloofd

Enkel pure grondstoffen worden gebruikt zoals tarwe, gerst, maïs en soja. Als extra vetbron werd gekozen voor olijfolie, in de medische wereld alom geprezen omwille van zijn gezonde vetzuursamenstelling dankzij een hoog gehalte aan oliezuur.

Duroc d' Olives; het lekkerste varkenvlees voor elk type van bereiding

Via onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Gent is men er in geslaagd om het oliezuurgehalte in het intramusculair en subcutaan vet naar een maximum op te trekken. Ten slotte zorgt een uitgebalanceerde varkensvoeding voor een hoger shelf-life van het vlees. 
Bovengenoemde eigenschappen maken het Duroc d’Olives varkensvlees uitermate geschikt zowel voor de versmarkt als voor diverse kook- en charcuterietoepassingen. 
De Duroc d’Olives varkens worden geproduceerd volgens een strikt lastenboek waarin alle productievoorwaarden zijn vastgelegd. De belangrijkste parameters hierbij zijn de veevoedersamenstelling, rassenkeuze, traceerbaarheid, bioveiligheid, gezondheidsmanagement en het dierenwelzijn. 


Blinde smaakproeven hebben diverse koks en slagers al overtuigd van de kwaliteiten van het Duroc d’Olives varkensvlees. U kan met een aantal van hun recepten zelf kennismaken en uitproberen. 

Meer info over deze nieuwe leverancier kan u vinden op duroc d'olives.