Grote controleactie in Ropsy Chaudronstraat

Politie en sociale inspectie voeren onaangekondigde controle-actie uit in de Ropsy Chaudronstraat. Doelwit : de winkeltjes en de illegale verkopers in deze straat. De 11 administratieve aanhoudingen bewijzen dat eerdere beschuldigingen aan ons adres fel overdreven waren. Slachters en vleesgroothandels gaan vrijuit !

Anderhalve maand geleden, op donderdag 5 oktober, werd immers nog geïnsinueerd dat er op de site van de Slachthuizen systematisch 150 Roemeense vrouwen uitgebuit worden.  Vandaag is gebleken dat het om een kleiner aantal gaat, losstaand van de vleeshandel, de slachtactiviteit en vooral van onze eigen onderneming.

Onze firma heeft deze beschuldigingen altijd gerelativeerd. De gecontroleerde handelszaken zijn één voor één huurders gelegen langs de druk bezochte Ropsy Chaudronstraat. Het gaat om publiek toegankelijke winkeltjes waaronder één café, enkele snacks en charcuterieën. En lang niet alle gecontroleerde handelaars zijn daarbij tegen de lamp gelopen.

Ook zijn een aantal personen opgepakt die op de stoep illegaal goederen verkopen. Het is goed dat hier tegen is opgetreden.  Zij zorgen voor overlast en doen onze klanten oneerlijke concurrentie aan.

De huurders die niet in regel bleken met de arbeidswetgeving waren nochtans gewaarschuwd. Na de heisa van 5 oktober ll. hebben wij al onze huurders en marktkramers uitdrukkelijk verzocht om het nodige te doen om zich in orde te zetten met de administratieve verplichtingen.

Aan alle media wordt gevraagd om niet langer foto’s en/of videobeelden van slachters of vleesgroothandels te linken aan deze politiecontrole. De medewerkers in deze bedrijven hebben hiermee NIETS te maken en worden ten onrechte verdacht gemaakt !

Onze firma zorgt ervoor dat bedrijven op onze site handel kunnen drijven. Wij faciliteren hen hierbij zo goed als mogelijk en zorgen zelf voor techniek, hygiëne, milieu en afvalverwerking.

Ons bedrijf is niet verlegen om bij te dragen in socio-economische initiatieven op en rond de site van de Slachthuizen van Anderlecht. Zo is er een project rond de tentoonstelling Mixtus op onze site waarbij Anderlechtse scholieren op een speelse maar educatieve wijze vertrouwd worden gemaakt met het thema diversiteit. Over ruim anderhalve maand vindt in de Kelders ‘Discover Your Talent’ plaats, een jaarlijks evenement dat werkloze jongeren helpt om te leren solliciteren om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. De oprichting van het bedrijvencentrum Euclides, enzomeer....

Abattoir, Waar Brussel Leeft. Een ontmoetingsplaats in hartje grootstad, met al haar facetten eigen aan een samenleving.