Ge(s)maakt door de Brusseleir

Maak kennis met enkele Brusselse streekgerechten en ontdek hun geschiedenis, de mensen erachter en de link met de rand rond Brussel. Donderdag 22 november van 15 tot 18.30 uur vindt u het hele verhaal op de Boeremet.

Visit Brussels heeft -onder de noemer Brusselicious- 2012 uitgeroepen tot het jaar van de gastronomie in Brussel. In het kader daarvan organiseren de erfgoedcellen Brussel, Pajottenland en Zennevallei en het Centrum Agrarische Geschiedenis het erfgoedproject 'Ge(s)maakt door de Brusseleir'.

De focus ligt op zes typisch Brusselse producten namelijk witloof, spruiten, kaas, geuze, pensen en krieken. Sarah Luyten gaat op zoek naar bronnenmateriaal dat een beeld schetst van het traject dat deze producten afleggen van bij de producent tot op het bord met aandacht voor zowel de historische context als de huidige situatie. De mobiele tentoonstelling houdt halt, zoals eerder vermeld, onder de overdekte markt van Abattoir, Rue Ropsy Chaudronstraat 24 in Anderlecht tijdens de Boeremet van donderdag 22 november. Kom gerust een kijkje nemen.