Marktenmarkt op de Grote Markt

Op donderdag 11 mei 2017 speelt de Grote Markt van Brussel voor één keer weer haar rol van weleer. In het kader van het internationale event "Ik hou van mijn markt" zal er hulde gebracht worden aan diverse Brusselse markten en kan je er tal van standjes vinden. Abattoir zal daarbij uiteraard als grootste markt van het land aanwezig zijn, vergezeld van een bont gezelschap zijnde Cultureghem vzw (Kookmet), Collectmet, Champignon de Bruxelles en de firma GAMGAMI, marktkramer in exotische groenten en fruit, die zijn collega's van onze markt hier vertegenwoordigt. Dit event gaat door van 11u tot 20u.

Meer dan dertig verkopers van vijftien verschillende markten zullen aan het evenement deelnemen : antiekverkopers, groentetelers, verkopers van kleding en vintage accessoires, etc.

De tweede editie van « Ik hou van mijn markt » valt onder het peterschap van Franstalig televisiepresentator Gerald Watelet. « Wij moeten opkomen voor onze markten en producten: lokaal en seizoensgebonden eten is een manier om landbouwers te steunen en het milieu minder te belasten», benadrukt de presentator van het kookprogramma Un Gars Un chef (RTBF).

Deze campagne spoort Belgen aan om de kwaliteit en de dynamiek van markten opnieuw te komen ontdekken.